PASTA MALZEMESİ
8 Adet yumurta akı
8 Adet yumurta sarısı
250 Gr. toz şeker
250 Gr. tereyağı
250 Gr. bitter çikolata
250 Gr. un
30 Gr. kakao
10 Gr. kabartma tozu
100 Gr. toz ceviz
1 Adet portakal rendesi
KAPLAMA MALZEMESİ
150 Gr. taze krema
150 Gr. portakal suyu
150 Gr. toz şeker
150 Gr. yumurta sarısı
400 Gr. bitter çikolata
50 Gr. portakal rendesi
50 Gr. tereyağı
PASTA YAPILIŞI
Yumurta beyazı şeker ile kabartılır. Sarısı aynı kapta çırpılır. Tereyağı bir kap içine konur ve kaynar su dolu
başka bir kaba daha oturtularak eritilir. Çikolata da aynı usulle eritilir. Tereyağı ile karıştırılır.
Yumurta sarısı ilave edilir, yumurta beyazı karıştırılır. Tüm malzemeler harmanlanır. Kare bir fırın kabına
konulur. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirilir.
Krema ve portakal suyu beraber kaynatılır. Şeker yumurta sarısı ile birlikte çırpılıp, kremaya ilave edilir.
Üç dakika ocakta karıştırılıp, alınır. Çikolata ilave edilir. Çikolata eridikten sonra portakal rendesi ve
tereyağı ilave edilip, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra önceden pişirilen pasta ortadan ikiye kesilip
hazırlanan çikolata kaplaması içine ve etrafına sürülür. 30 dakika dondurduktan sonra servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder