MALZEMELER
1 Kg. un
80 Gr. şeker
100 Gr. kepek unu
30 Gr. (mümkünse yaş) maya
600 Gr. su ya da ayran
80 Gr. margarin
1 Adet yumurtanın sarısı
Çörek otu yada susam
YAPILIŞI
Unları karıştırın. İçine suyun veya ayranın (hangisini tercih ederseniz) bir çorba kaşığı kadarıyla yaş mayayı karıştırıp katın.
Suyun tamamını, şekeri, margarini katıp hamuru iyice yoğurun. 15 dakika hamuru dinlendirin. Hamuru pide şekline getirin.
Bu işlemi kolaylaştırmak için ayran kullanabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısını sürün. Üzerine çörek otu ya da susam ekleyebilirsiniz.
Pideniz 220 derece ateşte, 12 dakikada pişecektir.
Yorumlar
Yorum Gönder