Çok ince kabuklu ve
iyice olgun yarım kilo limonun kabuklarını, iç beyaz kabuğunu - sinirleri kalmamak
üzere – soyacaksınız. Yani limonun yalnız et kısmı kalacak.
Bir kilo şekeri iki
büyük bardak su içinde erittikten sonra, şerbetin içine gayet ince doğranmış
limonları atacaksınız. Mütemadiyen karıştırarak beş dakika kaynatacaksınız.
Sonra şerbeti
toprak bir kapta - özellikle toprak kap- soğumaya bırakılacak. Soğuduktan sonra
şerbeti süzmeden şişelere konulacak.
Limon parçacıklarının içinde kalması şart.
Şişeler rutubetsiz
bir yerde kumun üstüne yatırarak muhafaza etmeli, içileceği zaman soğuk soda
veya buzlu su ilave etmeli. Böylece ağdalı şerbetin ağdası hafifleyecek.
Yorumlar
Yorum Gönder