Çok basit bir tarifle bulaşık makinanızda hem de gerçek lezzetinde turşu yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Lahana dışında herhangi bir malzeme (taze
fasulye, kornişon, biber, havuç, vs..) çünkü lahana sülfür içerir ve bu
nedenle aşırı gazlı bir sebzedir. Normal turşu yöntemleriyle yapılırken,
bir yandan her gün kapağı açılır, gazı kaçırtılır ve suyu azar azar
yenilenir, kısacası bu yöntemle olmaz.
800 ml.lik klasik boy kavanoza
1 çorba kaşığı kalın tuz ve 5 çorba kaşığı sirke. Bir büyük boy kavanoz
için iki katı ölçü yapabilirsiniz.
Dilerseniz aralara sarımsak, maydanoz sapı veya kereviz sapı
Kavanozu doldurmak için su.
Yapılışı:
Malzemelerinizi yıkayın. İster bütün, ister doğrayarak, ister tek çeşit, ister karışık olarak kavanozlara ağzına kadar doldurun.
Üzerine yavaşça tuzunu ve sirkesini ekleyin.
Ağızlarına temiz sıfır kapakları sıkıca kapatın ve hepsi bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Boş bulaşık makinenizin içine kavanozları sıralayın (alt sepet-üst sepet farketmez)
Bulaşık makinenizi en uzun ve en sıcak programında çalıştırın.
Programın sonunda oldukları yerde soğutun ve çıkarın.
Aynı
gün bir kavanozu denemek için açın ve tadın. Tadından büyük ihtimalle
memnun kalacaksınız ama biraz daha çekse daha iyi olur diye
düşünüyorsanız, birkaç gün sonra tüketebilirsiniz.
Bu yöntemle
turşularınız hem pastörize olur hem de vakumlanarak konserve haline
gelir. Yani uzun süre kapağını açmadan saklayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder