Bazı besinlerdeki antioksidanlar vücutta iltihabın azaltılmasına
yardımcı oluyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, besinlerdeki
antioksidanların vücutta iltihabın azaltılmasına yardımcı olduğunu
kaydetti. Kandıralı, “İnflamasyon vücudun bağışıklık yanıtının önemli
bir işlevi olup vücudun strese karşı verdiği tepkidir. Kronik düşük
dereceli bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlar, kronik düşük düzeyde
gıda alerjileri veya gıda intoleransları, fiziksel veya duygusal
stresin kortizol seviyelerini yükseltmesi, çevreden toksisite (metaller
ve su, hava ve diğer kirler), diyetle gelen toksisite (çok fazla yağ,
şeker, protein, alkol) vücutta inflamasyona neden olur. Belli düzeyde
sorun oluşturmaz ancak kontrolden çıktığı zaman ciddi hasara neden
olabilir. İnflamasyon Alzheimer hastalığı, artirit, kanser, diyabet,
kalp hastalığı ve yaşlanma belirtileri ile ilişkilidir. Bir çok besin
doğal olarak anti inflamatuardır. Besinlerdeki antioksidanlar hücreleri
serbest radikallere karşı korur ve vücutta iltihabın azaltılmasına
yardımcı olur” diye konuştu. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, doğal
anti inflamatuar besinleri şöyle açıkladı:
Gürkan Uygun Memati Baş 1-161 Gökhan Azlağ Ferman 129-156 Erdal Küçükkömürcü Shamir Hebron 94-155 Oktay Dal Şahmaran 94-155 Can Gürzap Davut Tataroğlu 1-153 Şahin Çelik Haşim Ağa 116-151 Erol Tezeren İzzet 101-150 Ebru Kocaağa Dicle 116-150 Şafak Başkaya Kenan Katırcı 108-143 Reha Özcan Jozef Beile 129-143 Mehmet Aras Suriyeli 131-143 Erdoğan Cengiz Fırat Aynacı 98-139 Sedat Savtak Kaşifoğlu 123-139 Bora Sivri Cevher 69-139 Yener Sezgin Hamit 111-132 Tarkan Tüzmen Alper 7-131 Osman Soykut Aron Feller 64-131 Mesut Akusta Ünsal Kemal Alnıaçık 67-128 Ümit Acar Ersoy Ulubey 104-128 Ercan Eker Barış 104-128 Aysun Güllük Evren Katırcı 108-128 Namık Kemal Yiğittürk Baba Memduh 88-123 Aytar Kakınç Baran 96-120 Yıldırım Gücük Özcan Şenol 95-114 Birsen Dürülü Gülendam 69-105 Hüseyin Avni Danyal Yalçın Bulut 1-100 Musa Uzunlar İskender Büyük 25-93 H...
Yorumlar
Yorum Gönder