Ana içeriğe atla

Yüksek Tansiyona İyi Gelen Yiyecekler


Yüksek tansiyonun önlenemediği durumlarda vücutta ciddi ve hayati problemler meydana gelebilmektedir. Bu sebeple tansiyona her daim dikkat etmek ve yüksek tansiyon riskinden kaçınmak gerekmektedir. Yüksek tansiyonla başa çıkabilmek için pek çok seçenek bulunmaktadır. Elbette ki doktorun verdiği tavsiyeler ve ilaçlar büyük önem taşımaktadır ancak bunların yanında önemli bir nokta daha vardır. O da beslenmedir. Sağlıklı ve doğru bir beslenme başta yüksek tansiyon olmak üzere tüm hastalıkların iyileşebilmesi için katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla yüksek tansiyon riskinden ve rahatsızlığından kurtulmak ya da en azından daha büyük problemler doğurmasını engellemek için yenilen yiyeceklere azami dikkat edilmelidir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları ile yüksek tansiyon riskini bir nebze de olsa azaltabilirsiniz. Aslında günlük hayatta karşımıza çıkan ve bildiğimiz pek çok yiyecek yüksek tansiyona beklemediğimiz şekilde iyi gelmektedir.


1. Kereviz
kereviz-faydalaı-ve-zararları1

Kereviz fazla bilinmemekle birlikte aslında yüksek tansiyona çok iyi gelmektedir. Kereviz içeriğinde bulundurduğu maddeler sayesinde kan basıncının düşmesine ve dolaylı olarak da tansiyonun dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Bu yüzdendir ki kerevizi yüksek tansiyon problemi yaşayan kişiler ya da yaşaması muhtemel kişiler düzenli olarak ancak muhakkak yeterli ve vücudun ihtiyacı kadar tüketmeleri gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki her gıdanın gereğinden fazla yenmesi vücutta bir takım olumsuzluklar doğurabilmektedir. Bunun için beslenmeye özellikle çok ama çok dikkat edilmelidir.


2. Domates
domates_46997

Domates insan sağlığı için oldukça faydalı bir besin ve sebzedir. Domatesin içeriğinde bilindiği üzere A, C ve E vitaminleri bulunmaktadır. Bu A, C ve E vitaminleri insan vücudunun sağlıklı olması için oldukça faydalı olmasıyla birlikte yüksek tansiyon problemine de büyük ölçüde iyi gelmektedir. Domates aynı zamanda içeriğinde yüksek oranda potasyum ve kalsiyum da bulundurmaktadır. Potasyum ve kalsiyum da yüksek tansiyon problemi için oldukça faydalı birer maddedir. Domates tüm bu özellikleriyle kötü tansiyonu engelleyerek damar tıkanıklıklarına karşı insan vücudunu korumaktadır. Bu sebeple yüksek tansiyon problemi yaşayan kişiler düzenli olarak ve yeteri kadar domates tüketmelidirler. Ancak bilindiği gibi domates bazı bünyelerde alerjiye de yol açabilmektedir. Bu sebeple de domates tüketirken biraz daha dikkatli olmak ve aşırıya kaçmamak gerekmektedir.


3. Muz
muzun-faydaları-ve-zararları

Muz oldukça lezzetli ve oldukça da faydalı bir meyvedir. Sade olarak tüketilmesinin yanı sıra kimi tatlılara da oldukça fazla yakışmaktadır. Muz potasyum bakımından çok ama çok zengin bir besindir. İçeriğinde potasyum bulundurması sebebiyle muz, tansiyonu düşürmeye oldukça fazla yarar sağlamaktadır. Aynı şekilde muz damar tıkanıklığının önüne geçmede de oldukça etkili bir meyvedir. Bu yüzden yüksek tansiyon ile ilgili sorun yaşayan kişiler aşırıya kaçmamak kaydı ile düzenli olarak muz tüketmelidirler. Muzu kimi zaman süte karıştırarak, kimi zaman sade olarak kimi zaman tatlılarla birlikte kimi zaman da bal, ceviz veya tarçın ile karıştırarak tüketebilir, aynı zamanda da çok lezzetli bir öğüne sahip olabilirsiniz.


4. Portakal
5_d

C vitamini bakımından çok zengin bir meyve olduğu herkes tarafından bilinen portakal, insan sağlığı için had safhada faydalıdır. Aynı zamanda portakalın besin değeri de oldukça yüksektir. Üstelik portakal kalorisi de oldukça düşük olan bir meyvedir. Bu yönüyle sıklıkla tüketilmeye çok müsaittir. Portakal içeriğinde bol miktarda potasyum bulundururken hiç sodyum içermez. Bu sebepledir ki yüksek tansiyonu düşürme konusunda oldukça etkili bir yiyecektir. Portakalı sade olarak yemenin yanı sıra suyunu sıkarak portakal suyu şeklinde de tüketebilirsiniz. Portakal ve portakal suyu yüksek tansiyon sıkıntısı olan kişiler için oldukça etkili bir besin olacaktır.


5. Kavun
fft20_mf4877845

Kavun da tıpkı muz gibi potasyum bakımından oldukça zengin ve oldukça lezzetli bir meyvedir. Bu yönüyle kavun insan sağlığı için oldukça büyük yararlara sahiptir. Kavun, yüksek tansiyonu düşürülmesine katkı sağlamaktadır. Kavun içeriğinde kan basıncını düşürmeye yardımcı olan magnezyumu da bulundurarak yüksek tansiyonu düşürme konusunda bir kez daha insan sağlığına iyi gelmektedir. Dolayısıyla yüksek tansiyon problemi bulunan kişiler de düzenli olarak ve yeterli miktarda tıpkı muz gibi kavun tüketerek yüksek tansiyon problemini bir nebze de olsa azaltabilir ve sağlıklı bir beslenme şekli ile daha sağlıklı bir vücuda kavuşabilirler.

Kaynak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisi Pusu'da Ölen Karakterlerin Listesi.

Gürkan Uygun Memati Baş 1-161 Gökhan Azlağ Ferman 129-156 Erdal Küçükkömürcü Shamir Hebron 94-155 Oktay Dal Şahmaran 94-155 Can Gürzap Davut Tataroğlu 1-153 Şahin Çelik Haşim Ağa 116-151 Erol Tezeren İzzet 101-150 Ebru Kocaağa Dicle 116-150 Şafak Başkaya Kenan Katırcı 108-143 Reha Özcan Jozef Beile 129-143 Mehmet Aras Suriyeli 131-143 Erdoğan Cengiz Fırat Aynacı 98-139 Sedat Savtak Kaşifoğlu 123-139 Bora Sivri Cevher 69-139 Yener Sezgin Hamit 111-132 Tarkan Tüzmen Alper 7-131 Osman Soykut Aron Feller 64-131 Mesut Akusta Ünsal Kemal Alnıaçık 67-128 Ümit Acar Ersoy Ulubey 104-128 Ercan Eker Barış 104-128 Aysun Güllük Evren Katırcı 108-128 Namık Kemal Yiğittürk Baba Memduh 88-123 Aytar Kakınç Baran 96-120 Yıldırım Gücük Özcan Şenol 95-114 Birsen Dürülü Gülendam 69-105 Hüseyin Avni Danyal Yalçın Bulut 1-100 Musa Uzunlar İskender Büyük 25-93 H

Kurtlar Vadisi'nin Sevilen Oyuncusu Evleniyor

Kurtlar Vadisi Pusu' nun efsane oyuncusu, ' Güllü Erhan ' karakterini canlandıran Erhan Ufak evleniyor. Erhan Ufak Gayrimenkul'de birlikte çalıştıkları Süreyya Kul ile 30 Ekim'den beri nişanlı, ünlü oyuncu yarın dünya evine girecek. Çiftin kınası dün yapıldı. Pazar günü yapılacak olan düğünde Erhan Ufak'ın nikah şahitliğini Necati Şaşmaz 'ın yapacağı tahmin ediliyor.

En Psikopat Burçlar Hangileri?

1. En Psikopat Yengeç FBI ‘ın veritabanı üzerinde suçlulara dayalı yapılan analizler sonucu en çok psikopat ve seri katil barındıran burçlar açıklandı.  Buna göre en psikopat burcun yengeç olduğu görüldü. Duygusal bir burç olarak görülen yengeçler için böyle bir sonuç çıkması oldukça şaşırtıcı. Ancak diğer burçların aksine kıskançlık gibi sebeplerden cinayet işledikleri göz önüne alınırsa bu duygularıyla hareket eden yengeç burçlarına uygun bir durum. 2. İkinci Burç Şaşırtmadı : Akrep Bir çok kişinin işin içinde manyaklık varsa birinci  olmasını beklediği burç akrep bu listede 2. sırada. Kötüsünün gerçekten çok kötü olduğu bir burç akrep. Kurbanlarını acı çektirerek sadistçe öldüren akrep burçları kinci ve hainler. 3. Mafya Babası Yay  Jüpiterin şanslı çocuklarını bu listede üst sıralarda görmek gerçekten şaşırtıcı. Dünyada en az bulunan burç olmasına rağmen ilk üçte yeralmasının sebebi ise cinayetleri başkalarına işletmiş olmaları.