Ana içeriğe atla

Erdal Tosun Vefat Etti.




İstanbul Sarıyer'de meydana gelen korkunç kazada sanatçı Erdal Tosun hayatını kaybetti. İddiaya göre Levent'ten Sarıyer yönüne giden bir otomobilin sürücüsü kavşakta direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç oyuncu Erdal Tosun'un otomobilinin üzerine düşüp yola savruldu. Erdal Tosun tavan kısmı çöken araçta yaşamını yitirdi.
Kaza, saat 06.30 sıralarında Sarıyer, Büyükdere Caddesi İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilinen bilgiye göre Levent'ten Sarıyer istikametine seyir halindeki 34 EJ 8342 plakalı otomobil sürücüsü, kavşağa girdiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Kontrolden çıkan araç kaldırıma çarptıktan sonra Sarıyer'den Levent istikametine seyir halindeki sanatçı Erdal Tosun’un kullandığı 34 UJ 3409 plakalı otomobilin üstüne düşerek yola savruldu.

Edal Tosun kimdir?
9 Nisan 1963 tarihinde İstanbul‘da doğan Erdal Tosun, aslen Balıkesir Burhaniyelidir. Annesi Sevim Tosun, babası eski oyunculardan Necdet Tosun‘dur. Kardeşi Gürdal Tosun da oyuncu idi. 1975 yılında henüz 12 yaşında iken babası vefat etti. Liseyi Beyoğlu Fındıklı Lisesi’nde 1980 yılında bitirdi. Ardından da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda okuyarak mezun oldu.
1981 yılında Atıf Yılmaz‘ın teklifi ile “Mine” filminde oynayarak sinema hayatına başladı.
1985 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosunda oynadı. Konservatuvardan mezun olduktan sonra Uğur Yücel, Suat Sungur, Tilbe Saran ve Özdemir Çiftçioğlu‘nun da aralarında bulunduğu 25-30 kilişik kalabalık bir grupla ‘Özel Tiyatro‘yu kurdu. 1988 yılında Woody Allen‘ın “Tanrı” oyununu oynadılar. Sonra daha dar bir kadroyla bir iki oyun daha oynadıktan sonra dağıldılar.
Daha sonra Antalya Devlet Tiyatrosunda görev aldı. Murathan Mungan‘ın Mezopotamya Üçlemesi; Mahmud ile Yezida, Taziye, Geyikler Lanetler adlı oyununda oynadı ve Devlet Tiyatroları’ndaki görevinden ayrılıp Yılmaz Erdoğan‘ın BKM Oyuncuları arasına katıldı. Çeşitli filmlerde ve dizilerde rol aldı. “Bir Demet Tiyatro” oyununda “Eyvah Necdet” karakterini canlandırdı.

Erdal Tosun'un canlandırdığı karakterler arasında en sevileni Bir Demet Tiyatro'daki Eyvah Necdet'ti.
2002 yılında “Yarım Elma” adlı dizide Janset, Günay Karacaoğlu, Selma Ergeç birlikte oynarken “Medeni Karpuz” karakterini canlandırdı ve söylediği “kıroyum ama para bende” repliği hala akıllardadır.
2003 yılında senaristi Cem Yılmaz, yapımcısı Necati Akpınar, yönetmeni Ömer Faruk Sorak olan “G.O.R.A” adlı sinema filminde Cem Yılmaz, Rasim Öztekin, Özkan Uğur, Cezmi Baskın, Şafak Sezer, Özge Özberk, Ozan Güven, Engin Günaydın ile birlikte oynadı.
2011 yılında “Çalgı Çengi” adlı sinema filminde Murat Cemcir, Ahmet Kural, Hazal Kaya ile beraber oynadılar. Erdal Tosun, 2014 yılında “Şipşak Anadolu” sinema filminde Cengiz Küçükayvaz, Ceyda Ersoy, Esra Ersoy, Levent İnanır ile beraber oynadılar.
Erdal Tosun, 1995 yılında İlknur Tosun ile evlendi ve Zeynep Kiraz (1996) adında bir kızı var. Erdal Tosun geçen yıl 20 yıllık eşi İlknur Tosun'la evliliğini sonlandırmıştı.

Kardeşi Güral Tosun da genç yaşta yaşamını yitirdi
Erdal Tosun'un kardeşi Gürdal Tosun da 2000 yılında henüz 33 yaşında yaşamını kaybetmişti. Gürdal Tosun'un bağırsaklara giden damarların tıkanıklığı sebebiyle vefat ettiği açıklanmıştı. Gürdal Tosun'un yaşamını kaybettiği sırada İki kardeş de Bir Demet Tiyatro dizisinde rol alıyordu.

Kaynak 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurtlar Vadisi Pusu'da Ölen Karakterlerin Listesi.

Gürkan Uygun Memati Baş 1-161 Gökhan Azlağ Ferman 129-156 Erdal Küçükkömürcü Shamir Hebron 94-155 Oktay Dal Şahmaran 94-155 Can Gürzap Davut Tataroğlu 1-153 Şahin Çelik Haşim Ağa 116-151 Erol Tezeren İzzet 101-150 Ebru Kocaağa Dicle 116-150 Şafak Başkaya Kenan Katırcı 108-143 Reha Özcan Jozef Beile 129-143 Mehmet Aras Suriyeli 131-143 Erdoğan Cengiz Fırat Aynacı 98-139 Sedat Savtak Kaşifoğlu 123-139 Bora Sivri Cevher 69-139 Yener Sezgin Hamit 111-132 Tarkan Tüzmen Alper 7-131 Osman Soykut Aron Feller 64-131 Mesut Akusta Ünsal Kemal Alnıaçık 67-128 Ümit Acar Ersoy Ulubey 104-128 Ercan Eker Barış 104-128 Aysun Güllük Evren Katırcı 108-128 Namık Kemal Yiğittürk Baba Memduh 88-123 Aytar Kakınç Baran 96-120 Yıldırım Gücük Özcan Şenol 95-114 Birsen Dürülü Gülendam 69-105 Hüseyin Avni Danyal Yalçın Bulut 1-100 Musa Uzunlar İskender Büyük 25-93 H

Kurtlar Vadisi'nin Sevilen Oyuncusu Evleniyor

Kurtlar Vadisi Pusu' nun efsane oyuncusu, ' Güllü Erhan ' karakterini canlandıran Erhan Ufak evleniyor. Erhan Ufak Gayrimenkul'de birlikte çalıştıkları Süreyya Kul ile 30 Ekim'den beri nişanlı, ünlü oyuncu yarın dünya evine girecek. Çiftin kınası dün yapıldı. Pazar günü yapılacak olan düğünde Erhan Ufak'ın nikah şahitliğini Necati Şaşmaz 'ın yapacağı tahmin ediliyor.

En Psikopat Burçlar Hangileri?

1. En Psikopat Yengeç FBI ‘ın veritabanı üzerinde suçlulara dayalı yapılan analizler sonucu en çok psikopat ve seri katil barındıran burçlar açıklandı.  Buna göre en psikopat burcun yengeç olduğu görüldü. Duygusal bir burç olarak görülen yengeçler için böyle bir sonuç çıkması oldukça şaşırtıcı. Ancak diğer burçların aksine kıskançlık gibi sebeplerden cinayet işledikleri göz önüne alınırsa bu duygularıyla hareket eden yengeç burçlarına uygun bir durum. 2. İkinci Burç Şaşırtmadı : Akrep Bir çok kişinin işin içinde manyaklık varsa birinci  olmasını beklediği burç akrep bu listede 2. sırada. Kötüsünün gerçekten çok kötü olduğu bir burç akrep. Kurbanlarını acı çektirerek sadistçe öldüren akrep burçları kinci ve hainler. 3. Mafya Babası Yay  Jüpiterin şanslı çocuklarını bu listede üst sıralarda görmek gerçekten şaşırtıcı. Dünyada en az bulunan burç olmasına rağmen ilk üçte yeralmasının sebebi ise cinayetleri başkalarına işletmiş olmaları.